Monday, August 31, 2015

Throwback from boyfriend to future husband -- was, now and then

September is arrived already! 2 months, 1 week to go. I find out that Mr. A might feel it too. The excitement and et cetera about our wedding. I can tell this because recently he has been very patience to accompany me to go here and there, help reminding me with things that I have forgotten. And yesterday, though he had a long busy day at work, he still managed to list down the wedding songs and thinking about the vows that I asked him to write to be put in our customized ring bearer. Despite we always have a different taste of songs genre, I like the choice of songs he did ^^

some of the list he made last night
I found that it's very sweet of him -- hope he will not read this. hehehe. This year will be our 8 years of dating by this October. I have ever shared about our love journey in here . We have been seperated by distance for our first 4 years of dating but we managed until this time. And for the past 8 years I can see him as a grown adult. We met at our not so early 20s and each of us was a different person back there. I know he makes me better person. As for him, I know he is not that "young adult" anymore. I hope we can learn to communicate more each day and learn from each other to be a better partner, best friend, soulmate and one day we can be good parents also for our children.

This November, we will start another journey of love once again. Let us fall in love with each other once again.



One step after another - In detail.

"You come to love not by finding the perfect person, but seeing the imperfect person perfectly." Sam Keen

I find myself getting excited recently since my wedding day is getting closer. In the past two weeks, the list that I haven't done yet is getting lesser and lesser. It really ease me down already. I will list out my "helping hands" here :) :

1. Amaze Bridal in Pasar Baru.
    The owner is Ci Lia. She is a nice and warm person. I asked her help to alter my gown, make the veil and bolero. I met her few months ago when I went to Pasar Baru with my friends when we  did some research about fabrics and sellers for our small bussiness later. We just happened ended in her shop. Well, it wasn't really eye catching inside there however, I have the feeling of trusting her and I always count on my gut when I met someone. So, after few months, I went back there and discussed about what I need. I just need to wait two more weeks for my gown and at the end of the month for my veil and bolero. The most important thing is.... it didn't cost arm and leg! ^^

2. Signature Wedding Detail
     I talked with Johaness since June about ring bearer that I want. He said he wanted to do some research about the nice cover and book sample first. He asked for a month and another month until he came up with the dummy. Oh, I love it! It is more than I imagined. Here is the spoiler. ^^
my dummy
       I request the color to suit my wedding theme and also customized vows. So, I just need to ask Mr. A to write his vow. And the most important thing again is... that the cost is just as my budget. *grin*

3. Pretty Fit
    I choose to use this brand for my wedding shoes. I just love the simplicity of the shoes here. I had tried to look for others but I just like this brand more. 

spoiler

4. Eclat and Garnet
    One thing in my list that I forgot to mention in my previous post is about the accesories. Since I am not using bridal for my wedding, it means I don't have accesories to wear. I don't like the idea of having my usual jewelleries or buy another sets just for the wedding. But I just like this shop collections. So, I ended up buying one set of it..
can't wait to wear this
5. Hendra Irawan Decorations
    I have mentioned that we changed our decor vendor in last post. So, here we are ...Mr. A and I have met the owner, Om Hendra, last two weeks. He sent the draft and detail payment and price last Saturday. I like the way he do his works. Unfortunately, the additional cost is not small amount also. Mr. A and I are discussing this at the moment. But we have to make the decision soon by the end of this week. So that we can focus on the food testing in the hotel and from stall outside hotel vendor. If only I am a good negotiator, I might can get the additional costs lesser than now. But too bad, I am not.

6. House of Windsor
    I have been so interested with the duvet and bed cover from this brand since last two years. I keep coming back to this brand whenever I looked for bed cover. So, I love the aloe fabric and that the one I bought for our room. I am so happy that I can choose the color I want also. ^^ 

The bed room thing that we just bought was the clock also. Mr. A finally let me buy this and we found the cute one last Saturday at Central Park. It costs cheaper than my budget. 

Anw, one thing for sure. Budgeting is important.  In preparing the details, some things are just cheaper than my budget and I am just happy about it.. I hope I can control myself more in this remaining months so that I won't purchased additional items that I might not really need it at the moment.  



Thursday, August 20, 2015

2 months, 2 weeks, 3 days to go...

See..it's 2 months left tapi masih banyak yang belum beres. Tiap kali keinget detailnya jadi pening. *hahaha* 

Hari ini ada sedikit kesempatan buat update tentang preparation karena sedang tidak harus koreksi tugas dan dikejar deadline. 

Dalam beberapa minggu ini kayaknya hanya tiga setangah hal dari list disini yang berhasil dilakukan, yaitu:

1. Undangan and suvenir uda naik produksi tinggal menunggu di contact pihak Adel's Card early September. 

2. Uda menemukan 2 pasang penerima angpaonya. 

3. Uda decide using the dessert table.

4. Ini dia kenapa cuma tiga setengah, karena baru Mr. A yang ngukur badan untuk jasnya. My dad and bro masih belum nemu waktu pas mereka.

Jadi, masih banyak lah yang belum beres. Malah nambah listnya *hiks*. Here they are:

1. Alter gown belum karena pas kemarin itu ke Kimoera nya katanya kalau masih November, Oktober aja baru alter masih keburu takut kalau masih berubah size badannya. 

2. Berhubungan dengan gaun, karena gaunku diambil dari Mr. A' sister place jadinya butuh cari petti coat, veil and bolero. Bener-bener bikin pusing carinya.

3. Masih berhubungan dengan gaun, gemana ini koq temen2 ku pada bilang ntar pasti kurus sendiri, ini yang ada tambah melarrrr!!

4. MUA....ini tadinya uda sempet test make up tapiiii ternyata MUA awal yg kupilih (which was my friend) ternyata tanggal meritnya a day after mine. Tadinya dy salah kira tanggalnya. Jadiiii, terpaksa bbrp waktu lalu kayak orang stress cari MUA sana sini yang sesuai budget. Finally, found one yang bener2 suit my taste. Tapi belum nemu waktu test make up.

5. Masih berhubungan dengan MUA, masih galau dengan MUA buat keluarga besar. Masih berdebat dengan nyokap. *nyengir*

6. Gaun mama2 baru kelar fitting pertama (akhirnya), kemarin ak nemenin nyokap ke Cynthia buat fitting gaun dia and thanks a lot, she wants to borrow me her petti coat! Tinggal bikin bolero dan veil deh. Sebenarnya di Kimoera bisa, tapi mau coba ke pasar baru dulu Sabtu ini buat cek dengan designer yang pernah ak tanyain. Veilnya lebih murah dia bikinnya.

7. DEKOR! ini paling bikin stress minggu lalu. Ceritanya tu my fmil diajak temannya untuk ke pesta pernikahan saudaranya di Menara Peninsula dan kebetulan dekor saat itu adalah orang yang akan dekor pesta kita nantinya. Turned out she got shock and super dissapointed. Well, sbnrnya dekor pesta hari itu price dan paketnya beda jauh dari punya kita, tapi somehow she got afraid. Walau sebenarnya, Indri (WO) tu uda remind about vendor dekor yang lama itu uda dari awal. Tapi ak dan Mr. A berpikir ya coba ajalah. Soalnya, design sketch nya menarik banget!. Singkat cerita, kita jadinya mendadak ganti. Setelah sibuk hubungin sana-sini akhirnya kita cancel dengan pihak dekor itu dan bayar cancelation fee 25% dari harga paket kita karena kita sudah contract. >.< 
Dan Indri bantu ak suggest vendor yang OK and set appoinment for tomorrow. So, besok akan dimulai lagi deh ngomongin soal dekornya (back to square one), agak tricky karena undangan n gaun mama2 uda on progress dan kalau lihat hasil dekor untuk vendor baru ini sih, beda banget dengan tipe tema yang ak mau. And now, I am so tempted with rustic theme. >.<

8. Hand bouquet... berhubung berubah vendor dekor, jadi hand bouquet malam jadinya kudu cari lagi deh. And, dalam kegalauan ini sekarang jadi suka banget sama tipe bunganya ireneandflowers . 

 cr:ireneandflowers

9. Test food... ini juga masih belum pilih selesai. Anw, sedikit ttg pihak hotel. Kira-kira akhir bulan lalu, ak dan Mr. A ke hotel untuk meeting dengan Indri, sambil nunggu kita cari kepala marketing pihak hotel untuk menyampaikan kekecewaan kita dengan cara penangan salah satu marketing mereka. So, setelah hari itu pihak hotel baru lebih serius dalam mengingatkan dan memberi inpit. Nah, pihak hotel jadinya terus menanyakan soal waktu test food dan list menu ini sebenarnya, tapi my fmil sepertinya masih memilih. 

10. Ring bearer...masih belum fix! karena model yang aku mau masih lagi dalam tahap dibuatin dummynya.*huff*

11. Detail hari H untuk acara juga belum fix tuh. Baru milih 10 lagu untuk dimainkan band uda mabok karena yang ada ak dan Mr. A saling menolak jenis lagu yang dipilih karena beda taste banget *hehehe* 

12. Detail kamar cuma baru kebeli gantungan baju! >.<  Sprei juga ada satu set karena dihadiahin teman, rencana teman nyokap juga mau bikinin. Lucky us! Thank you! But I'm fall in love with aloe fabric nya houseofwindsor. Kudu beli duvet, lampu meja, kulkas mini di meja, dan jam dinding dulu nih. And after that have to start cleaning up the room and bathroom then move my stuffs a little by little.

13. Pre marital check up ......hmmm...kapan ye? 

14. Wedding shoes juga belum beli. Besok lah.....

15. Barang-barang sangjit dan waktu sangjitan. Yang ini bener-bener bikin pening, maleees bnr mo sangjitan. mo minta skip sama nyokap ga boleh.. *wkwkwk*

16. Last, kanonik dan cetak buku misa pas hari H beserta semua detail2 di gereja juga belum. Jadwal kanonik sudah dapat tapi untuk detail-detal pemberkatan belum tau. Oya sama makanan untuk di gereja and lunch time saat habis tea pai siang harinya juga belum fix. Fyi, pemberkatanku jam 2 siang, so, tea pai dulu sebelum pemberkatan deh. 


See, yang ada malah nambah pening. Hopefully, I still can squeeze in everything in my hectic daily routines. But, I am glad, soon this will be over and we have been husband and wife. Be positive! 


“Faith makes all things possible. Love makes all things easy.” Dwight Moody





Unfortunate hiatus

Yep....been very super duper busy for the past few weeks. Berhubung kerjaanku adalah guru, jadi Juni-Juli adalah libur super panjang dan Juli-Agustus adalah awal tahun ajaran yang melelahkan. 

What did I do during my long holiday?

Well, practically busy lazying around *LOL*  Niatan mo diet yang ada kuliner all the time. Niatan mo urusin soal merit eh pada libur jg karena bertepatan juga ma libur lebaran. The only thing yang jalan adalah survey barang ke Solo untuk urusan bisnis. 

Where did I go during holiday?

Cuma ke Solo. Ngiriiiit demi meritan ^^ Anw, ke Solo juga karena urusan kerjaan. Ak dan beberapa teman ada rencana bisnis pribadi supaya kita bisa lepas dari pekerjaan kita sekarang dalam jangka panjangnya, jadi itulah yang kita lakukan ke sana, plus makan-makan teruuuuuss.

After holiday?

Back to reality.. Deal with super traffic, deadlines and students for sure. Dalam 1 bulan terakhir berasa super hectic banget (tapi ga bs kurus juga >.<) 
Disela-sela urusan kerjaan, bisnis juga harus urusin soal merit. Rasanya sesuatu banget dah. 
Tapi, masih bersyukur sih kalau sampai sekarang walau sibuk, tapi masih tetap sehat dan kegiatan berjalan dengan lancar.  




"Berupaya dengan benar, jujur, sabar dan banyak berbuat kebaikan. Dan bersyukur dengan yang kita miliki. " - Romo Sumedho


Wednesday, June 24, 2015

Dua hal....

Hari ini mau coba menulis dengan bahasa Indonesia. Biasanya klo menulis dgn bahasa Indonesia suka amburadul gitu karena pake bahasa sehari2. *ngenges* Ups.. bukaaaan.. tapi karena dirumah bahasa daerah, di tempat kerja cap cusnya bahasa Inggris tapi kalau percakapan dengan temen bahasa Indonesia sih cuma bahasa tak berstruktur. Biasanya ak sk baca berkali-kali kalau menulis dalam bahasa Indonesia. *cihpadahalgurusekolah* Okelah uda gagal fokus nih. 
Kali ini lagi-lagi akan bahas tentang persiapan weddingku (sebenarnya pengen juga nulis topik liburanku tapi yang lagi keinget yang ini). Mumpung sedang niat langsung deh duduk anteng,
Sesuai judulnya ada 2 hal yang mau ak bahas kali ini yaitu hand bouquet dan bimbingan pra-nikah.

Pertama ak mo cerita tentang pemilihan hand bouquets dulu deh. Berawal dari pertemuan dengan WO yang ngebahas detail isi buku wedding preparation kita dan ditanya tentang hand bouquets yang akan dipakai. Nah, ak langsung cek deh tu surat kontrak dari vendor dekor dan emang tertulis ak akan dapat hand bouquet rose dipagi dan compliment bunga lain (import) untuk malam hari (setelah nego-nego diksh juga )^^. Tapi sempet berpikir untuk mencari-cari vendor florist lain. Jadilah selama beberapa hari tuh niat cari-cari florist dan nanya-nanya serta cari referensi bunga tangan yang ak mau. Akhirnya ak memutuskan lebih baik tetep ambil dari vendor dekor aja karena dia ambil dari @atrinasoendoro . Setelah lihat-lihat IG nya, ak sreg jg dengan hasilnya. Tinggal memasukkan referensi bunga yang ak pengen aja deh. Yang pasti ak mau sesuaiin tema. Temaku adalah garden, simply because I love greeeeeeenn so much! Ak maunya kombinsi warna green, yellow, white tapi camer ku tidak suka warna kuning. Ya disesuaikan deh. Still fine for me. 
kira-kira ini dah warna dekorku nanti
Nah, awalnya menurut kontrak aku hanya dapat rose putih untuk hand bouquet pagi. Tapi aku minta sesuaiin. Ak ga mau semua putih, ak minta masukin detail hijau atau kuning. Kemudian ak jg ga suka bunga mawar putih jadi ak minta diganti either cala lily atau tulip. Ak pecinta baby's breath (buanget) jadi ak pastinya mau bunga tu harus ada,  Kira-kira bunga pagiku mau seperti ini..

yang pasti bukan tulip pink ^^

Will be just perfect with a lil green touch for matrimony 


Kalau pagi-siang ak mau bunga dengan touch hijau dan putih, untuk malam ak mau bunga dengan touch biru karena dekorku ada biru jadi bunga biru masih oke. ^^ Ak pengennya bunga untuk malam lebih terkesan 'liar', free dan casual but still elegant. *apacoba* 

Let's get wild!

pretty right?




















Biru tua? YEP!! has to be this blue supaya tidak tabrak warna dengan warna dekor yang blue tiffany. Rencananya dasi groom and family juga akan berwarna ini. Bener-bener niatin tabrak warna. 
Karena Mr. A dan ak tu maunya saat party nanti bisa enjoy and nyantai, kita berencana sneaker or flat shoes an jadi bunga yang dpilih harus melambangkan "anti mainstream" jg ^^ 
Ak pengennya model posy. Kesulitannya adalah mencari bunga biru ini.. Ak ga mau nigella karena warnanya terlalu muda, ga mau hydrangea jg karena bunganya kecil dan birunya jg muda. Ak suka cymbidum. Nah, salah satu alasan ak milih stick on the florist dari vendor karena dy pernah buat hand bouquet cymbidum dan I love it! He he he.. 


Oke.. karena bahasan pertama uda cukup panjang, yang kedua ak persingkat saja ^^

Bimbingan pra nikah penting ga sih? Yes. Karena mempersiapkan kita untuk hidup berdua dan lebih menyadari bahwa pernikahan itu ga seindah masa pacaran, pernikahan ga akan ada masa "pause" atau "break" nya kalau sedang berantem.  Pernikahan adalah dua ego menjadi satu. Itulah yang sulit dipersatukan biasanya. 

Jadi. Mr. A dan ak mengikuti bimbingan di Gereja St.Kristoforus pada tanggal 12-14 Juni lalu. Ada sekitar 50 pasangan juga yang bimbingan saat itu. Agak shock karena kirain akan dalam skala kecil, Tapi ternyata buanyaaak dan dari paroki2 berbeda. Bimbingan itu hanya 3 hari dengan wkt setiap harinya 4jam an kecuali hari Minggu dua kali lipat. Awalnya berasa males bo.. tapi ternyata topik-topik yang dibahas berguna sekali. Dari semuanya yang sangat berkesan adalah topik mengenai komunikasi antar pasangan. Pembicaranya adalah sepasang suami istri yang sudah menikah 12 thn dan mereka mengakui bahwa komunikasi yang berhasil mereka jalin dengan baik baru setelah 10 tahun pernikahan.*wow* Kebetulan lagi pembicaranya itu satu introvert (suami), satunya extrovert (istri). Persis dah! 
Yang dipresentasikan adalah bentuk komunikasi yang benar dan diberikan banyak contoh-contoh real life so we can relate it, Yang paling menarik adalah kita diberikan kertas berisi pertanyaan2 mengenai alasan kita memilih pasangan kita untuk dijadikan pasangan hidup saat ini, kelebihan pasangan dan kekurangan kita. Kertas tu disarankan disimpan dan seandainya suatu saat nanti saat kita (let's say) bertengkar, bosan, dll kita bs melhat kembali kertas itu dan mengingat kembali alasan kita saat ini untuk menikah dengan dia. Ak pribadi belajar banyak dalam wkt 2 jam itu, sepertinya Mr.A juga karena dy tertarik untuk mengikuti jenis seminar komunikasi antar pasangan seperti itu lagi suatu saat nanti. Sayangnya kertas itu terbawa Mr. A jadi tidak bisa kufoto untuk dishare sekarang. Mungkin nanti ak akan update lagi, supaya siapa tau ada pasangan lain yang mau mencobanya ^^ 



"A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person.”
-Mignon McLaughlin




P.S.: source pictures: Pinterest


Tuesday, June 23, 2015

Slow pace moment

Yeah..this is my slow pace moment in preparing my wedding. I am not sure that this happens to other bride-to-be but this is happening to me. Honestly, last month was like an upside down month for me (us), every time I (we) talked about the preparation, things just upset me and I came to the moment that it was boring moment. But I can't run away from it so I have to deal with my boredom and still going on. so, here I am..slowing down for a moment, and take my time enjoying my long holiday first (yes, I am in a very long holiday!) ^^

However, the reality is still there. My checklists done just way too short compare to the undone lists.

Here the done lists:
1. Pre wedding photo sessions - DONE

2. The albums and canvasses -DONE they came early this month from Bali, safe and sound.

3. Marriage counselling sessions and certificate - DONE and RECEIVED 

4. Our room after wedding. -DONE -- I, super, love it =]
despite the color, I still love it :p

And...that's all!  *geezzz*
The undone lists:
1. Finding the angpao receiver, dealing with details for matrimony in church. --this I can't do too much since my "fmil" that decided for us.

2. Final revision for wedding invitation and souvenirs. --it irrates me a lot the past month because it's like more than five times already.

3. Altering my wedding gown. -- It arrived together with the albums from Bali. Actually, I knew it already that it won't fit but I just fall in love with it. So I decided to have it. Luckily, I have found the place to alter my dress @kimoeraboutique.

4. Choose and do food testing. -- I have to let my 'fmil' choose them and .....it's complicated. 

5. Decide the entrance song, entrance scene -- We want to be anti-mainstream one but so far we haven't agree with anything. Guess our entertainment vendor needs to really think hard to please us >.<

6. Test Make Up for D Day -- will be in July after my eyebrow embroidery done

7. Decide using Dessert Table or not --my dilemma only

8. Ring bearer! --I still have to wait for the maker finding the perfect material for my request. I have to wait until end of July *again*

9. Filling in things in our room, such as, bed cover, hanger, TV, etc. -- Well, bed cover suppose to be easy but I am just too confuse to choose one (our first one ^^).. 

9. Pre Marital check up. -- We haven't decide when the right time, but from our marriage councelling we were told that 1 month before the D day is okay.

10. The suits for Mr. A, my dad, my bro -- The maker suggested just on August. It takes 2 mo for them to finish (worry)..


See... that much! *sigh* 

Like I said, marriage was never about the party for me, But, it is quite important for our parents, so, I am kinda in burden right now to make it well. On the other hand, this is also will be (yes it wil) my first and last marriage and my own wedding party, so I want it to be run as smooth as I want to be also. 

Just like this then I remember the book that I read from Ajahn Brahm and that's why I am taking down this slow pace of mine ^^. 

The real thief of time is “worrying”. It takes away your time in enjoying life. The future is made right at this moment, thus worrying about the future is the same as neglecting your future."- Ajahn Brahm



















Tuesday, May 12, 2015

The perfect ring bearer (in search)


Yeah.. kinda obsessed with finding the right ring bearer lately. One of my weakness is that I don't really like an ordinary type of things around me. So, when my fmil told us to spent time to look for the ring bearer, it was just when I realize I don't want the ordinary one. Maybe, for most people will think that ring bearer is the least thing to be prepared in detail but I just want it to be something nice and pretty and unique. 

So, I started to hunt it online of course. First, I checked on Pinterest and found some that I like the most.

source: Pinterest

Oh, I love this ring bearer very much. I love books a lot like I have ever posted before so I just fall in love with this ring bearer.
















source: Pinterest
This one also my type because recently I am also so in to handmade terrariums, I found this just so cute. However, it won't match my holy matrimony theme and as it is not an outdoor wedding, so this would be just not fit it. On the other hand, I think I would find problem in finding the glass box.. 















source: Pinterest
If Mr. A had to choose, he prefer this one actually. But as the bride, I still hopeful for the book type ^^. This is my last option actually. 


















Okay, I have found the type I want so it's time to hunt the maker. I googled with a lot of key words and always ended up with no where. I tried instagraming also but still it didn't suit my taste. It is not a popular items to be prepared I think in Indonesia. It was really hard to find one that is really good until one day I found the right key word and it came out on the search engine. It is  @signatureweddingdetails . I just right away fall in love with their work. I think, they are more on headpiece but their custom ring bearer just meets my expectation. So, I emailed them and got the response by far. However, they have to try first since they never made book type before. I said I would like to wait for them. If they can make it, I will just go with that but if not (let's say won't suit my budget) I will just choose our last option. I know what to do with the boxes already actually. So, now, I just have to wait patiently until June. ;) 



“When you realize you want to spend the rest of your life with somebody, you want the rest of your life to start as soon as possible.” —When Harry Met Sally